Pastel de carne y espinacas (con patatas)/ Meat and spinach pie (with potatoes)

Como siempre en casa, a veces se tiene que tirar de lo que hay en la nevera y, por lo tanto, crear nuevos platos. Esta vez prepare un pastel del carne con espinacas, con la base y cobertura de patatas.

Ingredientes:

4 filetes de pavo, 3 patatas grandes, 300gr de espinacas, aceite de oliva, sal, pimienta, 2 cebollas medianas, 400gr de tomate frito, queso para gratinar

Preparación:

Pelamos y lavamos las patatas. Las cortaremos en rodajas muy finas, y las ponemos a freír en aceite caliente. Las reservamos. Pelamos, lavamos y picamos las cebollas (con una trituradora mejor). Lavamos y picamos también el pavo. En una olla ponemos un poco de aceite de oliva y ponemos las cebollas a dorar. Tras unos 3-4 minutos, añadimos el pavo picado. Añadimos sal y pimienta y dejamos cocinar a fuego medio/ fuerte. Cuando veamos que el pavo está casi cocinado, añadimos el tomate frito y removemos bien. Dejamos otros 5 minutos, y añadimos las espinacas, previamente lavadas. Una vez lo tengamos todo cocinado, retiramos del fuego. En una bandeja de horno (un poco alta), pondremos una capa de las patatas. A continuación, la mezcla de carne y espinacas. Y por ultimo, otra capa de patatas. Cubrimos con queso rallado y ponemos a gratinar.

Está delicioso, y además es genial para tener comida para varios dias si no tenéis tiempo de cocinar a diario! O es perfecto para una comida familiar de fin de semana!

As usual, at home sometimes we need to cook with what we find in the fridge, which means creating new dishes! On this occasion, I prepared a meat and spinach pie with a layer of potatoes on top and at the bottom.

Ingredients:

2 medium sized onions, 3 large potatoes, 4 turkey steaks, 300gr spinach, chopped tomato can (400gr), olive oil, salt, pepper and grated cheese to gratin.

How to prepare it:

We peal and clean the potatoes, and then we slice them (very thin slices). We fry then in vegetable oil and put them aside once done. We then peel, clean, and chop the onions (better with a grinder). Same with the turkey, we clean it and ground the meat. In a pot with some olive oil, we add the onions and let them cook a little. Then we will add the meat with some salt and pepper, and we let is cook to medium/ high heat. Once the meat is nearly done, we add the tomato and stir well. Let’s let it cook for about 3-4 minutes and add the spinach (previously cleaned). Once everything is cooked, we’ll set it aside. In an oven tray (a bit tall if possible), we will add first a layer of potatoes, then we will add the meat and spinach cooked, and finally another layer of potatoes. We will cover it with grated cheese and gratin for a few minutes.

It is truly delicious and great to have something to eat if you don’t have time to cook every day. Also perfect for a family lunch on the weekend!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s