Langostinos al horno/ Oven-cooked Tiger prawns

Otro clásico en cualquier celebración (y qué decir en Navidades!) son los langostinos. No importa cómo los hagas, que siempre estarán buenos: a la plancha, al horno, al ajillo… En casa, siempre los preparo al horno, ¿quieres saber cómo? ¡Sigue leyendo!

Ingredientes:

1/2kg. de langostinos, zumo de un limón o lima, 3 dientes de ajo picados, perejil picado, 100ml de aceite, sal y pimienta.

Qué hacemos:

Encendemos el horno a 200ºC para que se vaya calentando. Limpiamos bien los langostinos y los vamos poniendo en una bandeja de horno. En un recipiente, mezclamos muy bien los demás ingredientes. Vertemos la mezcla sobre los langostinos, y metemos al horno 15-20 minutos.

No podría ser más sencillo. Y a ti, ¿cómo te gustan los langostinos?

Another classic meal (at least in Spain) in a celebration (aka now during Christmas!) are tiger prawns. It does not matter how you cook them, they’ll always be good: in the grill, in the oven, ”al ajillo”… at home, I always prepare them in the oven, would you like to know how? Keep reading!

Ingredients:

1/2kg tiger prawns, juice of one lemon or lime, 3 garlic cloves chopped, dried parsley, 100ml olive oil, salt and pepper.

What to do:

We start pre-heating the oven to 200ºC. we clean well the tiger prawns and put them on an oven tray. On a bowl, we mix well the rest of the ingredients, and pour them on top of the tiger prawns. We put them in the oven for 15-20 minutes.

Couldn’t be easier! How do you like to prepare them?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s